HUONEKALUKANKAAT

KATTEGATIN LUKIO

HUONEKALUKANGAS, JOKA TUO VÄRIÄ HALLANDIN LÄÄNIN ARVOSTETTUUN PROJEKTIIN

Ruotsissa Halmstadissa sijaitseva uusi Kattegatin lukio on yksi kaupungin nykyhistorian suurimmista hankkeista, jonka lopulliset kustannukset ovat yli puoli miljardia Ruotsin kruunua. Koulun auditorion sisustuksessa valinta kohdistui Nevotexin Lido-huonekalukankaaseen, joka täytti korkeat väri-, muoto- ja laatuvaatimukset.
 
Kattegattin lukion suuri auditorio vihittiin käyttöön elokuussa 2020. Sinne mahtuu lähes 500 henkilöä, ja se on vuonna 2021 valmistuvan suuren rakennushankkeen huipentuma. Auditoriota on tarkoitus käyttää ulkopuolisille vierailijoille, tapahtumien suoriin lähetyksiin, jatkokoulutuksiin ja koulutoimintaan lähes 1 500 oppilaalle. Lukion rehtori Rikard Sjödahl toteaa, että tilat on rakennettu vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksia.
 
– Auditorio on todella hieno ja hyvin rakennettu aina rakenteista ja tekniikasta materiaaleihin ja väreihin saakka. Tuolit ovat erittäin mukavat ja kangas on kestävää, mikä on hyvin tärkeää. Sen lisäksi, että kangas täyttää kaikki julkisia tiloja koskevat työympäristöön, paloturvallisuuteen ja kulutuksenkestoon liittyvät vaatimukset, tuoleissa on erittäin hyvä istua ja kankaan väri on todella kaunis. Yhdessä muun sisustuksen kanssa tuolit ovat todellinen väripilkku.

VÄREJÄ JA MUOTOJA TULEVAISUUTTA AJATELLEN

Rikard Sjödahl istuu ja työskentelee mielellään auditoriossa, viereisissä luentosaleissa tai koulun avoimissa tiloissa. Hän haluaa olla oppilaiden käytettävissä koulupäivän aikana ja uudet tilat mahdollistavat tämän. Kattegat-projekti on ollut hänen arkeaan viimeisten kolmen vuoden ajan. Hän nostaa esiin erityisesti hyvän yhteistyön, joka on leimannut kaikkia kontakteja toimittajiin.
– Kaikki on toiminut upeasti, erityisesti projektin koko huomioon ottaen. Se on ollut todellinen malliesimerkki, Rikard Sjödahl kertoo.

Kattegat-projektissa Nevotex on tehnyt yhteistyötä huonekaluvalmistaja Balzar Beskowin kanssa, joka suunnittelee ja valmistaa sisustusratkaisuja julkisiin tiloihin. Halmstadin auditorio on yksi monista yhteistyöhankkeista näiden kahden perheyrityksen kesken, joilla on paikalliset juuret, mutta jotka toimivat maailmanlaajuisilla markkinoilla – ja joilla on pitkä ja vankka kokemus ruotsalaisesta sisustuksesta ja muotoilusta.

– Suosittelen arkkitehdeille Nevotexia yleensä niin usein kuin vain voin. Se on erittäin hyvä toimittaja, jolla on laaja valikoima ja hyvä laatu hyvään hintaan, kertoo Balzar Beskowin työmaapäällikkö Thomas Pettersson.

AIKATAULUPAINE VAATII LUOTETTAVAN TOIMITTAJAN

Thomas Pettersson kuvailee jokaista projektia ainutlaatuiseksi. Huonekalut suunnitellaan juuri tarpeiden mukaan ja niissä on lyhyet toimitusajat. Aikatauluvaatimuksien noudattaminen edellyttää, että kaikki toimii, ja Nevotex on luotettava toimittaja, joka toimittaa myös verhoilumateriaalit yritykselle.

– Nevotexilla on suuret varastot, eikä toimitusajoissa ole koskaan ollut ongelmia. Pyrimme tekemään heidän kanssaan yhteistyötä niin usein kuin voimme, Thomas Pettersson sanoo.

Balzar Beskow valmistaa kaikkea yksittäistä huonekaluista kokonaisiin sisustuksiin. Huonekalukankaiden hinta vaihtelee suuresti toimittajien välillä, ja jos volyymi on suuri, hintaero voi olla useita tuhansia Ruotsin kruunuja. Tässä tapauksessa valinta kohdistui Lido-kankaaseen, joka koristaa nyt yhteensä 580 tuolin istuimia uudessa auditoriossa ja viereisissä luentosaleissa. Kun tarjoukset saatiin ja vaihtoehtoja tarkasteltiin, Nevotexin kangas täytti parhaiten korkeat laatu- ja kustannusvaatimukset yhdessä arkkitehdin toivomien värien ja ominaisuuksien kanssa.

– Nevotexin huonekalukangasmallistossa on erittäin kaunis ja käyttökelpoinen värivalikoima ja lopputulos vastaa odotuksiamme, kertoo Henrik Geijer, Fredblad Arkitekter, Halmstad.

ASIAKAS: Balzar Beskow
KOHDE: Kattegatin lukio
VERHOILUMATERIAALI: Huonekalukangas Lido 32 Turquise
”Lido on yksi suosituimmista huonekalukankaistamme, ja sitä käytetään niin yksittäisiin huonekaluihin kuin kokonaisiin sisätiloihin ja sisustuksiin. Kestävästä ja helppokäyttöisestä huonekalukankaasta on saatavana 89 väriä – korkeaa laatua edulliseen hintaan.”

FREDRIK TARENIUS

Nevotexin myyntipäällikkö