KESTÄVIÄ VALINTOJA: VITORIA

Me Nevotexillä aloitimme työskentelyn pienen perheomisteisen nahkatehtaan kanssa, joka päätti kehittää laadukasta nahkaa mahdollisimman vähäisellä ympäristövaikutuksella. Kyse on koko prosessin tekemisestä mahdollisimman kestävästi. Parkitustehdas ostaa kaikki nahat paikallisilta teurastamoilta, mikä tarkoittaa, että kaikki nahat ovat tuoreita ja niitä kuljetetaan lyhyitä matkoja. Raakanahat ovat eurooppalaisia ilman jälkiä tai polttomerkkejä ja tulevat huolellisesti valituilta toimittajilta. Kutsumme tätä oliiviparkituksi nahaksi.
Itse parkitusprosessi tapahtuu luonnollisesti käyttämällä värjäysaineena oliivinlehtiä. Oliivinlehdet ovat peräisin paikallisesti kasvatetuista oliivipuista, joissa lehdet jauhetaan jauheeksi, jota sitten käytetään parkitusprosessissa. Prosessissa ei käytetä kromia tai muita metalleja, jotka voivat vaikuttaa luontoon negatiivisesti. Parkkitehtaan alueella on myös oma vedenpuhdistamo, jossa kaikki vesi puhdistetaan, ennen kuin se päätyy hulevesijärjestelmään. Käytetystä sähköstä yli puolet tuotetaan tehtaan omista aurinkopaneeleista, jossa tavoitteena on saavuttaa 100 % aurinkoenergiaa lähitulevaisuudessa.
Haistaessasi nahkaa, saatat tuntea oliivien tuoksun, joka on seurausta oliivijauheella tehdystä parkitusprosessista. Tätä luonnollisempaa nahkaa on vaikea kuvitella? Oliiviparkittua nahkaamme on kolmea eri laatua, jotka kaikki tuotetaan samanlaisessa prosessisa. Vitoria on parasta aniliinilaatua, se on pehmeää ja laadukkain tuntuista.

Meistä Nevotexissa on tärkeää toimia sen eteen, kuinka voimme vähentää myymiemme ja markkinoimiemme tuotteiden ympäristövaikutuksia. Valitsemalla Vitorian verhousprojekteihisi, olet mukana tukemassa kestävää kehitystä. Haluatko lukea lisää oliiviparkitusta Vitoria nahasta ja nähdä malliston eri värivaihtoehdot? Klikkaa tästä.